Wyckaert & innovatie

Met behulp van doordachte innovatie willen we duurzame meerwaarde creëren voor onze stakeholders. Daarom zetten we volop in op BIM en op technologieën die het bouwproces efficiënter en groener maken. Ook passen we als zelflerende organisatie elke dag de LEAN-principes toe om onze processen te verbeteren en verspilling tegen te gaan.

LEAN: een zelflerende organisatie

Centraal in onze bedrijfsvoering staat een tevreden klant. We willen waarmaken wat we beloven, en dat binnen de vooropgestelde planning en het budget.

Daarom passen we als bedrijf de LEAN-principes toe. Elke dag verbeteren we onze processen zodat verspilling geëlimineerd wordt. Hierdoor reduceren we onze faalkost en focussen we enkel op wat waarde genereert voor onze klanten: kwaliteit en tijdswinst.

Om dit te realiseren creëerden we multidisciplinaire werkgroepen die zich over verbeteracties buigen. Ook beschikken we over een speciale innovatieruimte, onze FOCUS-ruimte, waar visuele planningsborden voor heldere afspraken en duidelijke communicatie zorgen tussen interne en externe partners.

Met als resultaat: alle neuzen in dezelfde richting.
Want LEAN zijn vraagt de betrokkenheid van alle partijen.

Slim werken met BIM

Building Information Modelling biedt heel wat voordelen doorheen het bouwproces.

Het helpt ons al in een vroeg stadium technische inzichten te verwerven die nodig zijn voor een efficiënte uitvoering en kortere doorlooptijden van het bouwproject.

Met BIM kunnen alle betrokken partijen maximale voordelen halen in hun werking. Bovendien leidt het tot een betere communicatie en grotere betrokkenheid tussen de verschillende partners.

De juiste technologieën

De technologische ontwikkeling staat ook in de bouwwereld niet stil. Drones, robots en 3D-printers spreken tot de verbeelding.

Toch gaan we bij Wyckaert met technologie om zoals met alles: nuchter. Bij ons geen innovatie om de innovatie, maar innovatie met als doel meerwaarde te creëren voor de klant.

We volgen de evoluties in de markt van dichtbij op en onderzoeken welke ontwikkelingen ons écht verder kunnen helpen. 

Het resultaat is een doordacht en duurzaam investeringsbeleid op vlak van software, apps, tools, machines en producten.

Nieuws over innovatie

Kennisdelingssessie rond waterdichting

Op onze werf Voortman in Gent organiseerden we onlangs een kennisdelingssessie rond het thema waterdichting voor een groep geïnteresseerde collega’s. Op het programma:– een demonstratie …

Ontdek onze nieuwe website!

Onze nieuwe website is er! En daar zijn we bijzonder trots op! Want hij reflecteert precies waarvoor we staan: Een solide bouwbedrijf met een innovatieve, …

Nieuwe lintzaag voor onze schrijnwerkerij

Onze schrijnwerkerij was al goed uitgerust, maar met deze gloednieuwe lintzaag is ze helemaal state of the art. Onze eigen schrijnwerkerij bestaat intussen meer dan …