CO₂-prestatieladder

Binnen ons duurzaamheidsbeleid hechten we veel belang aan CO₂-bewust handelen en het verminderen van onze CO₂-uitstoot. De CO₂-Prestatieladder is hierbij een belangrijk instrument. Het stelt ons in staat ons energieverbruik en onze CO₂-emissie in kaart te brengen én te verminderen.

Over de CO₂-Prestatieladder

De CO₂-Prestatieladder is een initiatief van SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen) en stimuleert bedrijven om CO₂-bewust(er) te handelen, zowel binnen hun bedrijfsvoering, in projecten als in de keten. De Prestatieladder wordt gebruikt als CO₂-managementsysteem en aanbestedingsinstrument. Hieronder lichten we enkele onderdelen van de CO₂-Prestatieladder verder toe. Ook op de website van de CO2-Prestatieladder vind je meer info over hoe we emissies reduceren.

Inzicht

De doelstellingen en maatregelen die we nemen om onze CO₂-uitstoot te reduceren formuleerden we in het GHG-rapport (Green House Gas) hieronder.

Iedere 6 maanden worden hierin de energiestromen, energieverbruiken en CO₂-emmissies correct en overzichtelijk in kaart gebracht.

Downloads

Reductie

De CO₂-voetafdruk, de vooropgestelde doelstellingen en de mate waarin deze behaald zijn worden halfjaarlijks in kaart gebracht in een voortgangsrapport.

Downloads

Transparantie

Wyckaert draagt transparantie hoog in het vaandel, ook als het op onze duurzaamheids­inspanningen aan komt. Hoe we periodiek communiceren met onze interne en externe stakeholders vind je terug in ons communicatieplan.

Downloads

continue-opleiding

Samenwerking

Bij Wyckaert geloven we in samenwerking. Daarom wisselen we regelmatig onze kennis over energiereductie uit met onze stakeholders.

De initiatieven voor CO₂-reductie waaraan we deelnemen vind je terug in de initiatievenlijst.

Downloads